A Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség (MAGYÜSZ), a magyarországi alkoholmentes italgyártók szakmai érdekvédelmi szervezete, amely tagságában az ásványvízgyártók több mint 95 %-át, az üdítőital- és a gyümölcslégyártók közel 80 %-át képviseli, és ellátja nem csak a szakma közös érdekeinek hazai és nemzetközi képviseletét, de védi a fogyasztók érdekeit, rendszeresen tájékoztatja az érdeklődőket, felvilágosító tevékenységet végez.

A Szövetség önálló jogi személy, amely a közgyűlés által megállapított rendelkezések szerint működik.

A Szövetségnek tagja lehet minden e terület fejlődésében érdekelt cég vagy magán személy, beleértve az érdekkörbe tartozó gyártókon túl azokat a cégeket is, amelyek „társai” az alkoholmentes italok előállításának, így a csomagolóanyag-, mesterséges édesítőszer-, aroma- és alapanyaggyártók, importőrök stb. A tagok között megtalálhatóak az ezen a területen működő multinacionális cégek éppen úgy, mint a legkisebb hazai gyártók.

A Szövetség idegen nyelvű neve:
Angolul: Hungarian Mineral Water, Fruit Juice and Softdrink Association
Németül: Ungarische Mineralwasser, Fruchtsaft und Erfrischungsgetränke Verband
A Szövetség néhány legfontosabb feladata:

1. Ellátja a szakma közös érdekeinek hazai és nemzetközi képviseletét.
  2. Elősegíti az alkoholmentes italok gyártásának-forgalmazásának európai integrálódását, ide értve az élelmiszerbiztonság témakörét is.
  3. Hozzájárul a szabályozott piaci viszonyok és az ahhoz igazodó versenyfeltételek kiépítéséhez, beleértve az etikai kérdések összehangolását és az önszabályozást is.
  4. Részt vesz a vonatkozó hazai és nemzetközi jogszabályok készítésében, véleményezésében.
  5. Folyamatosan ellátja tagjait a szükséges szakmai, jogszabályi, termelési, stb. információkkal.
  6. Rendszeresen tájékoztatja a fogyasztókat, felvilágosító tevékenységet végez,
  7. Kapcsolatot tart a hatóságokkal, egyéb szakmai szervezetekkel.
  8. Részt vesz a nemzetközi szakmai szervezetek munkájában, kapcsolatot tart más országok szakmai szervezeteivel.
  9. Beszerzi a szükséges piaci információkat. Adatszolgáltató rendszert működtet, a feldolgozott adatokból információs anyagokat bocsát valamennyi adatszolgáltató és a kormányzati szervek részére.

Elnök: Fehér Tibor
Elnökhelyettes: dr Miklósvári Géza
Titkár: Bikfalvi Istvánné dr.

Elérhetőségek:
Cím: 1012 Budapest, Kuny Domokos u. 13-15.
Telefon: 202 4495; 202 5586
Mobil: 30 645 0533